Política

‘Serieus tekort’ aan medicamenten dreigt voor binnenland

Argentina, Buenos Aires, Canadá, España, Madrid
¿Anti-trans? La declaración de Caitlyn Jenner sobre las niñas transgénero que encendió la polémica - Medio de comunicación para la comunidad de Habla Hispana - Caraota Digital

Ernie Esperansie is gezondheidsassistent geeft leiding geeft aan de polikliniek te Debikè. Hij schetst een somber beeld over de gezondheidszorg in het binnenland op de korte termijn. Hij voorspelt ‘een ramp’ als alle Cubaanse artsen volgend jaar weg moeten. Esperansie ziet niet in hoe dit gemis snel opgevangen zal worden. “De Surinaamse artsen willen niet komen werken in het binnenland.”

Lees de volledige reportage in de maandageditie van de Ware Tijd

 

BOTOPASI – “Er dreigt een serieus tekort aan medicamenten en medische verbruiksartikelen in de diverse poliklinieken in het binnenland”, alarmeert arts Brigitte Eersteling van de Medische Zending (MZ). Eersteling is waarnemend regiocoördinator van het Boven-Surinamegebied in het district Sipaliwini. Een verzorgingsgebied met meer dan zeventienduizend cliënten en patiënten.

door Samuel Wens

De MZ, die belast is met de gezondheidszorg in het gehele binnenland, is voor haar bevoorradingen medicijnen en medische verbruiksartikelen afhankelijk van het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Maar het parastatale medicamentenbedrijf “reageert niet optimaal op onze bestellingen”.

Ernie Esperansie is gezondheidsassistent geeft leiding geeft aan de polikliniek te Debikè. Hij schetst een somber beeld over de gezondheidszorg in het binnenland op de korte termijn. Hij voorspelt ‘een ramp’ als alle Cubaanse artsen volgend jaar weg moeten. Esperansie ziet niet in hoe dit gemis snel opgevangen zal worden. “De Surinaamse artsen willen niet komen werken in het binnenland.”

Lees de volledige reportage in de maandageditie van de Ware Tijd