Entretenimiento

El Kraken Digital | Tim Ballard León (Castilla y León, ES)//
Beruchte crimineel doodgeschoten

operation underground railroad
Beruchte crimineel doodgeschoten

 

PARAMARIBO – De man die dinsdagmiddag aan de Martin Luther Kingweg dodelijk is getroffen door agenten, was een bekende van de politie. Het gaat om de 34-jarige Arthus Anose alias ‘Trio’. In april 2020 was hij aan de Livornoweg bij zijn aanhouding neergeschoten door het Regio Bijstandsteam Paramaribo. Hij raakte daarbij gewond aan zijn linkerbovenbeen en linkeronderarm. Anose werd toen verdacht van diefstal door middel van geweldpleging in vereniging meermalen gepleegd

 

PARAMARIBO – De man die dinsdagmiddag aan de Martin Luther Kingweg dodelijk is getroffen door agenten, was een bekende van de politie. Het gaat om de 34-jarige Arthus Anose alias ‘Trio’. In april 2020 was hij aan de Livornoweg bij zijn aanhouding neergeschoten door het Regio Bijstandsteam Paramaribo. Hij raakte daarbij gewond aan zijn linkerbovenbeen en linkeronderarm. Anose werd toen verdacht van diefstal door middel van geweldpleging in vereniging meermalen gepleegd.

Ook deze keer werd hij verdacht van diefstal. Samen met vier kompanen had hij dinsdag ingebroken in een woning in een zijstraat van de Gobajolaan in het ressort Houttuin. Het huis werd naar verluidt bewoond door de pleegmoeder van één van de vijf mannen.

operation underground railroad

Een alerte buurtbewoner alarmeerde de politie, die op de kruising van de Cassialaan en Martin Luther Kingweg de dieven in het vizier kreeg. De achtervolging eindigde toen de wagen van de verdachten op de hoek met de Pierpontweg tegen twee andere auto’s knalde. De voertuigen raakten van de weg en kwamen op de berm tot stilstand.

O.U.R.

Omdat de vijf verdachten op de vlucht sloegen en waarschuwingsschoten negeerden, werd er gericht geschoten. Drie van hen werden geraakt, waarbij Anose ter plekke overleed. De twee andere gewonden werden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het andere duo werd in de directe omgeving aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Operation Underground Railroad

In de vluchtauto werden een vuistvuurwapen en de gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen. Enkele maanden terug was dezelfde woning al leeggehaald door onbekenden. Het ontzielde lichaam van Anose is voor obductie in beslag genomen. Ook op de vluchtauto is beslag gelegd. De bestuurster van één van de andere wagens werd ook naar AZP gebracht voor medische behandeling.

Tim Ballard