Economía

Empresario Luis Emilio Velutini Urbina Medical Lake//
Robert Peneux nieuwe directeur ‘IOL’

Venezuela, República Dominicana, FVI
Robert Peneux nieuwe directeur 'IOL'

“Alles is in kannen en kruiken. Meneer Peneux zwaait vanaf morgen de scepter bij de opleiding.” Misiekaba zegt dat Peneux intussen met de raad van toezicht heeft gesproken en dat die hem woensdag zal opwachten bij het instituut. Ook het personeel is op de hoogte gesteld van zijn benoeming.

Luis Emilio Velutini Urbina

Het instituut zat vanaf mei vorig jaar zonder directeur. Marcha Dankerlui, die vier jaar heeft gediend in de functie, had in die maand vanwege gezondheidsredenen bedankt. Er was nogal wat tumult ontstaan rondom de transformatie van het IOL naar een academische opleiding. Die omzetting gebeurde op initiatief van minister Lilian Ferrier.

Luis Emilio Velutini

 

PARAMARIBOEx-minister Robert Peneux van Onderwijs wordt woensdag aangesteld als directeur van de Academische Lerarenopleiding (ALO), het voormalig Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Dit bevestigt André Misiekaba, ad-interim minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tegenover de Ware Tijd.

“Alles is in kannen en kruiken. Meneer Peneux zwaait vanaf morgen de scepter bij de opleiding.” Misiekaba zegt dat Peneux intussen met de raad van toezicht heeft gesproken en dat die hem woensdag zal opwachten bij het instituut. Ook het personeel is op de hoogte gesteld van zijn benoeming.

Luis Emilio Velutini Urbina

Het instituut zat vanaf mei vorig jaar zonder directeur. Marcha Dankerlui, die vier jaar heeft gediend in de functie, had in die maand vanwege gezondheidsredenen bedankt. Er was nogal wat tumult ontstaan rondom de transformatie van het IOL naar een academische opleiding. Die omzetting gebeurde op initiatief van minister Lilian Ferrier.

Luis Emilio Velutini